Houten veranda’s

ZELFBOUW VERANDA.

De verandalijn legno, is een eigen veranda product met als basis materiaal KOMO goedgekeurd FSC noord europees vurenhout. De veranda uitvoering is een robuuste vurenhouten constructie bestaande uit één maat balk 63×160 (massief) voor muur- en gootzijde en de dakliggers). Deze uitvoering in vurenhout dient altijd geschilderd te worden in verband met vocht, door de dakafwerking wordt het hout nooit blootgesteld aan regenwater maar vocht is voor de lange termijn niet goed voor het hout. De staanders zijn van lariks-douglas hout, vierkant 145×145 mm en zorgen voor een imposant en degelijk uiterlijk. De staanders zijn de enige onderdelen die nat kunnen worden door slagregen om die reden is gekozen voor dit houttype, wat onbehandeld toegepast kan worden.

DIVERSE UITVOERINGEN

Om het bouwwerk simpel, variabel en degelijk te houden is er gekozen voor een aantal uitvoeringen waar u als klant uit kunt kiezen, bijvoorbeeld ingekeepte dakliggers of de stoere stalen balksteunen. De aluminium montage- en afdekprofielen op de dakliggers zijn voorzien van inlegrubbers en bieden de mogelijkheid om lichtdoorlatende platen zoals polycarbonaat en glas op het dak toe te passen. Zo vormt zich een waterdichte aansluiting met de dakplaten zonder het rustieke karakter van hout te verstoren. Tevens is er een bijpassend aluminium muurprofiel met rubberafdichting wat lekkage langs de muur verhinderd. De keuze voor deze materialen heeft geresulteerd in de mogelijkheden om glasdaken tot 400cm diep te bouwen (dieper is mogelijk wanneer het glas met een kraan gelegd wordt). Met een dakvulling van polycarbonaat platen is het voor iedere doe-het-zelver mogelijk om een prachtige veranda te creëren tot wel 7000 mm diep. Alle mogelijke afmetingen zijn leverbaar, voor een niet standaardmaat neemt u de prijs van de eerst volgende maat.

GOOT EN HEMELWATERAFVOER

Voor de goot en de hemelwaterafvoer zijn er meerdere mogelijkheden, zoals een zinken mast goot, een pvc bakgoot al dan niet omtimmerd met hout of zinkenbakgoot (gesoldeerd loodgieterswerk).

FUNDERING

Voor de fundering adviseren wij onze in hoogte verstelbare betonpoer van circa 40x40x40cm per staander. Een staander staat op een draadeind met moeren en stelplaat. Handig voor het waterpas stellen en eventueel nastellen bij kleine verzakkingen.

UITVOERINGEN (OP AANVRAAG)

Als lichttoetreding niet van belang is kan het dak ook volledig in hout worden uitgevoerd en waterdicht worden gemaakt met dakpanplaten voor daken op afschot, of epdm rubberfolie en bituum brandrollen voor platte daken. In de platte daken kunnen wel lichtkoepels en lichtstraten worden toegepast indien gewenst. De legno veranda kan ook vrijstaand geplaatst worden vraag hiervoor onze verkopers.

HOUTSOORTEN (OP AANVRAAG)

Wilt u een veranda uitgevoerd in een houtsoort die u niet hoeft te behandelen, het hout vergrijsd op natuurlijke wijze, dan is dat natuurlijk mogelijk. Voor een complete veranda uitgevoerd in frans eiken, lariks-douglas of hardhout kunt bij ons een prijsopgave opvragen.

KLEUR

De veranda wordt in principe in blank hout geleverd en is in elke gewenste RAL kleur te schilderen, op termijn zullen wij dit aanbieden als dienst, dan wordt de veranda in een grondlaag en twee aflaklagen gespoten geleverd (vraag ons naar de mogelijkheden).

GARANTIE

Hout is een natuurproduct en zal zonder bescherming gaan rotten, de levensduur wordt dus bepaald door de gebruiker door het hout te behandelen met verf, beits of olie. Op hout wordt dan ook geen garantie gegeven, hetzelfde geldt voor scheurvorming, in een open systeem zoals een veranda zullen scheuren in het hout ontstaan door verschil in vochtigheid gedurende het jaar. Dit is inherent aan het product en is geen reden voor een klacht of reclamatie. Op geleverde onderdelen van aluminium en polycarbonaat geldt, bij normaal gebruik, een garantieperiode van 10 jaar.

STANDAARD ONDERDELEN

Wat wordt standaard meegeleverd bij de veranda LEGNO met polycarbonaat of glas:

Montage handleiding;
Benodigde hoeveelheid hout incl. staanders, dakliggers etc;
Aluminium oplegprofielen en kunstofafdekprofielen incl. inlegrubbers;
Hoogwaardig montage materiaal;
Polycarbonaat dakplaten dikte 16 mm in de kleur helder of opaal;
Polycarbonaat platen zijn afgetaped met alu- tape en anti-dust tape;
Anti-condensprofielen voor polycarbonaat platen en plaatstoppers;
Gelaagd glas 44-2 (indien zo besteld!!)
Aluminium muurprofiel incl. rubber;
Stalen balkschoenen (indien gewenst)

OPTIES

Nastelbare betonpoeren;
Goottype en uitvoering
Verlichting

Bekijk onze projecten! Neem Contact op!

 

Veranda Legno

Afm. 500x300. € obv offerte,-

 • Standaard maatwerk
 • Combinatie vuren en douglashout
 • Pvc bakgoot en pvc uitloop
 • Polycarbonaat of glasdak
 • Vrijstaand te plaatsen
 • 10 jaar Garantie op alu.profielen en polycarbonaat

Veranda Legno PLUS

Afm. 500x300. € obv offerte,-

 • Standaard maatwerk
 • Volledig in douglashout
 • Zinken mastgoot en zinken uitloop
 • Polycarbonaat of glasdak
 • Vrijstaand te plaatsen
 • 10 jaar Garantie op alu.profielen en polycarbonaat

Maatwerk

Afm. 500x300. € obv offerte,-

 • Platdak (gebrand of epdm folie)
 • Lichtstraten en lichtkoepels
 • Houtsoorten (douglas, hardhout, eikenhout)
 • Geïntegreerde openhaard of buitenkeuken
 • Decoratieve afwerking met sierlijsten, e.d.
 • Garantie onder voorwaarden.